Totalrådgivning samler alle arkitekt- og byggetekniske ydelser i byggeprojektet fra start til slut. Byggesager er ofte en kompliceret proces, som kræver overblik og erfaring for at sikre et resultat, der er æstetisk flot, der holder i mange år og samtidigt er inden for bygherres økonomiske ramme. Med os som jeres totalrådgiver kan I nøjes med en kontaktperson til hele projektet; fra idé, skitseforslag, økonomisk overslag, projektering, myndighedsansøgning, indhentning af tilbud fra entreprenører, indgåelse af aftale med den valgte entreprenør, afholdelse af byggemøder og tilsyn med kvaliteten af det udførte arbejde samt tids- og økonomistyring under byggeriet.
Vi står desuden for kontrol af projektet ved aflevering samt kontrol for fejl og mangler et år efter byggesagen er afsluttet. Vi er med andre ord bindeled mellem jer som bygherre, brugere, myndigheder og entreprenører. Vi sikrer, at der er helt styr på jeres byggeprojekt og at der kun er én person, som I skal henvende jer til med spørgsmål og afklaringer.
I bliver løbende orienteret om sagens forløb af os. Totalrådgivningen er med til at styre tid, kvalitet og økonomi. Dette giver jer som bygherre ro og overblik, og fratager jer dette ansvar. I får dermed tid til at fokusere på jeres ønsker og behov. Arkitekturlab agerer i langt det fleste af vores byggesager som totalrådgiver. Vi er en rådgivende arkitekt- og byggeteknisk virksomhed med stærke faglige kompetencer inden for totalrådgivning. Faglig kvalitet gennem erfaring og engagement er det vi har arbejdet ud fra, siden virksomheden blev grundlagt. Vi har et bredt netværk af specialister, som vi samarbejder med og inddrager efter behov. Det kan f.eks. være konstruktions-/ og installationsingeniører, brandrådgivere, miljø-/ og lydteknikere og landskabsarkitekter. Med Arkitekturlab som totalrådgiver behøver I ikke andre samarbejdspartnere. Vi sikrer jer bl.a. et fuldt overblik over jeres projekt gennem hele forløbet, så I ikke skal bekymre jer om deadlines og aftaler med entreprenøren. Her leverer vi højt kvalificeret byggeteknisk rådgivning og sparring med afsæt i en organisation, der på én gang rummer solid og kompetent faglig indsigt og tværfaglig nytænkning. Vores mindre størrelse betyder, at vi er fleksible og kan give dit byggeprojekt den opmærksomhed, det fortjener.
Arkitekturlab har beskæftiget sig med renovering og ombygninger af etageejendomme - særligt renovering af den ældre bygningsmasse i Storkøbenhavnsområdet - i mere end 20 år. Vi betragter derfor bygningsrenovering som en af vores kernekompetencer, hvor vores ekspertise og indgående viden indenfor den traditionelle byggeskik, byggematerialer, lovgivningen, de nye isoleringskrav, m.m. har været med til at fastsætte vores navn, som en tillidsvækkende og troværdig aktør i branchen. Som et medlem i en bestyrelse for en andelsbolig- eller ejerforening er man typisk klar over, hvor vigtigt det er at sørge for en løbende vedligeholdelse af ens ejendom. Dette, dels for at undgå kritiske skader i ejendommens klimaskærm eller vigtige bygningsdele, og dels for at sikre den bedste økonomisk vurdering af bygningen i forbindelse med et evt. lån eller en til- og fraflytning. Vi tilbyder normalt at holde et møde på adressen sammen med jer i bestyrelse, hvor vi kan komme med en uvildig vurdering af ejendommens væsentlige bygningsdele (tag, facader, vinduer, kælder, m.m.), og hvor vi gennemgår et typisk forløb for renoveringsarbejderne. Dette, fra udarbejdelse af en vedligeholdelsesplan for ejendommen med et økonomisk overslag for renoveringsarbejderne, til udarbejdelse af et udbudsprojekt, hvorefter der sikres konkurrencedygtige priser i forbindelse med udbudsfasen med forskellige entreprenører. Dertil bistår vi med rådgivningen i forbindelse med tilsyn samt bygge- og økonomistyringen i forlængelse af bygge- og opfølgningsfasen. Vi rådgiver inden for alle former for bygningsrenovering og ombygninger af etageejendomme, herunder: - Renovering/udskiftning af tag
- Facaderenovering samt vinduesudskiftning
- Efterisolering samt energioptimerende løsninger og bæredygtige tiltag
- Renovering af trappeopgange
- Opsætning af altaner eller etablering af tagterrasser
- Etablering af tagboliger og lejlighedsudvidelser i eksisterende tørrelofter I er velkommen til at læse, hvad andre foreninger har skrevet i forbindelse med et tidligere samarbejde med os under "Om os" / kundeudtalelser.
Arkitekturlab har i de seneste 15 år specialiseret sig i at bistå med arkitekt- og byggeteknisk rådgivning i højt fagligt niveau for både offentlige og professionelle bygherrer, såsom kommuner, developere og ejendomsselskaber. Dette, i form af enten total-/ eller bygherrerådgivning fra den indledende fase i projektet til aflevering af byggeriet og den efterfølgende opfølgning ifm. mangeludbedringer og 1-/5-års gennemgangen. Rådgivning for professionelle bygherrer:
Som rådgivere for professionelle bygherrer er vi med til at skabe en merværdi for projektet allerede fra starten af et byggeprojekt. Dette, ved hjælp af vores årelang viden og erfaring i byggebranchen, som spænder fra myndighedskrav og brandforhold til tekniske og energimæssige løsninger. Med andre ord: vi sørger bl.a. for, at projektet glider hurtigt igennem den kommunale sagsbehandling, og at det fra starten optimeres i forhold til de tekniske løsninger.
Dette er med til at optimere ressourcerne og minimere udgifterne i projekterings- og byggefasen. Inden selve designfasen bistår vi også med rådgivning i forbindelse med ombygningsprojekter og nybyggeri, hvor vi bl.a.: - Faciliterer og styre processer omkring brugerinddragelse, hvor brugerne gives indflydelse på udviklingen af projektet. - Udarbejder bygge- og rumprogrammer, hvor der bl.a. opstilles de ønskede rum i byggeriet med en angivelse af rumstørrelser og specielle krav/ønsker, og som er med til at skabe et overblik i den tidlige designfase. - Udarbejder overslagsbudgetter med entreprenøromkostninger - fordelt i de enkelte fag i byggefasen - hvor samtlige forventede udgifter for byggeriet opstilles sammen med øvrige omkostninger, såsom uforudsete forhold, miljø-/ og jorbundsundersøgelser, m.m. Rådgivning for offentlige bygherrer:
At arbejde for en kommune som rådgiver i byggebranchen kræver typisk et meget godt indblik i bl.a. offentlige udbudsprocedurer og diverse aftaleforhold, hvor der skal sikres, at projektmaterialet er udarbejdet i overensstemmelse med de forskellige paradigmaer og juridiske krav, som er gældende for de enkelte kommuner i forhold til projekternes størrelse. Vi har siden virksomhedens opstart specialiseret os i at rådgive offentlige bygherrer som f.eks. Frederiksberg og Københavns Kommune, hvor vi har ageret som totalrådgivere i forbindelse med adskillige ombygnings- og renoveringsprojekter.
Udnyttelse af tagetager i ældre etageejendomme giver mulighed for skabe moderne lejligheder med unikke rumligheder, gode dagslysforhold og udsigt over byen. Etablering af tagboliger i eksisterende etageejendomme er komplekst - det kræver specialviden og erfaring. Denne viden og erfaring har Arkitekturlab. Vi har gennem mange år skitseret, projekteret og udført tagboliger og lejlighedsudvidelser, og tilbyder totalrådgivning, hvor alle arkitekt- og ingeniørydelser er inkluderet. Nye tagboliger kan være en ideel mulighed for at finansiere nødvendige renoveringsarbejder på en ejendom, som udskiftning af tag, vinduer og renovering af facader. En forøgelse af ejendommens samlede boligareal betyder bl.a., at der opnås en øget indtægt til dækning af ejendommens fællesudgifter fremadrettet. Etablering af tagboliger i eksisterende loftsrum er dermed en bæredygtig måde at skabe flere boliger på. Vi har erfaring med at rådgive og samarbejde med forskellige bygherrekonstellationer ved etablering af tagboliger - ejendomsselskaber, developere, andelsforeninger, ejerforeninger og private. Ved en besigtigelse på stedet kan vi hurtigt vurdere, om det vil være muligt at etablere taglejligheder eller lejlighedsudvidelser i jeres ejendom, og hvad dette ca. vil koste. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om jeres tanker og ideer.
Arkitekturlab yder arkitekt- og byggeteknisk rådgivning i alle byggeriets faser, fra forundersøgelser, analyser, skitsering og budgettering til myndighedsbehandling, projektering og udbud samt byggeledelse, tilsyn og økonomistyring under byggeriets udførelse. Vi agerer i de fleste projekter som totalrådgiver. Derudover har vi et bredt netværk af underrådgivere, som vi tilknytter vores projekter efter behov. Vores arbejdsmetode tager udgangspunkt i en analyse af den bygning der arbejdes med, bygherres behov, ønsker og ideer, og vi gør dem ’bygbare’ ved at finde frem til den mest optimale løsning. Her vægter vi hensynet til de aftalte forhold, miljøhensyn, økonomi og tidsplan samt de aftalte målsætninger. Vi arbejder metodisk, effektivt og engageret med alle byggefasernes forskellige udfordringer. Vi tager altid udgangspunkt i bygherrens ønsker og behov, samtidig med at vi sætter speciel fokus på at overholde alle de aftalte parametre i byggesagen frem til projektets tilblivelse. Vi har med vores mangeårige erfaring et godt overblik og indblik i alle detaljer under byggeprocessen, og er i stand til at tage stilling til de forskellige udfordringer, der kan dukke op i et projekt. Vores arbejder prissættes efter den enkelte opgaves kompleksitet og ejendommens størrelse, hvor arkitekt- og byggeteknisk rådgivning udføres enten som et fast honorar, en procentdel af håndværkerudgifterne, efter forbrugt tid.
En byggeteknisk gennemgang af jeres ejendom af en erfaren rådgiver er ofte den bedste måde for en bestyrelse eller anden ejendomsejer at få et overblik over nødvendige vedligeholdelses- og renoveringsarbejder i de kommende år. Vi udarbejder bygningsundersøgelser og vedligeholdelsesplaner, der synliggør, hvilke renoverings- og vedligeholdelsesarbejder der anbefales udført, hvornår de bør udføres og hvad omkostningerne skønnes at være. Rapporten indeholder en registrering af de enkelte bygningsdele (tag, facader, vinduer, tagrum, kælder, trappeopgange, installationer og varmecentral), forslag til vedligeholdelses- og renoveringsarbejder samt forslag til energibesparende tiltag. Hvor det vurderes nødvendigt, foretager vi fugtmålinger samt evt. prøvetagning for vækst af skimmelsvamp mv. Vi rådgiver jer i prioritering af de anbefalede arbejder, hvis der ikke er økonomi til det hele. En vedligeholdelsesplan indeholder med andre ord en registrering og systematisering af ejendommens skader, mangler og tilstand sammen med en prioriteret liste over de vedligeholdelses- og renoveringsarbejder, der bør sættes i værk over de næste 5 til 10 år og hvad omkostningerne vil være. Vi tilpasser altid bygningsundersøgelser og vedligeholdelsesplaner efter jeres behov. Der kan være for enkelte bygningsdele eller en komplet gennemgang af hele ejendommen. Kontakt os for en indledende snak om jeres behov, så finder vi en løsning, der passer til jer og jeres budget.
Et idéoplæg eller skitseprojekt er den indledende fase ifm. om-/tilbygning og nybyggeri, som er med til at give bygherren det første overblik over byggeprojektet. Et idéoplæg/skitseforslag er dermed en bearbejdning af klientens idé og en vurdering af, om ideen kan realiseres. Denne fase igangsættes med en indgående analyse og afdækning af bygherrens ønsker og behov, hvorefter disse afstemmes med de økonomiske og fysiske rammer for projektet samt evt. begrænsninger i form af administrative og myndighedsforhold. Et idéoplæg og skitseforslag vil typisk indeholde målfaste tegninger samt en kort beskrivelse af de planlagte arbejder med angivelse af f.eks. materialer, arealberegninger, m.m. Dertil vejledende skitser / 3D visualiseringer, referencebilleder og et økonomisk overslag. Vores bistand ifm. udarbejdelse af et idéoplæg / skitsering omfatter typisk følgende områder: - Tilbygning til en eksisterende villa eller ejendom.
- Nybyggeri, herunder etablering af en ny villa eller ejendom.
- Ombygning af eksisterende tagetager, herunder etablering af nye taglejligheder
- Transformation eller omdisponering af indretningen i eksisterende bygninger, herunder ”space planning” og interiør design.
- Anvendelsesændringer ifm. eksisterende ejendomme eller lokaler.
Som bygherrerådgiver er vi bygherres tillidspartner fra start til slut i et byggeprojekt. Vi sikrer, at projektet og alle dets mange parameter udføres, som bygherre har ønsket, og at dennes interesser varetages under hele processen. Det gælder lige fra den indledende idéfase og brugerinddragelse til det færdige byggeprojekt står klar. Vi holder overblikket, samler trådene og sikrer, at løsningerne hele tiden bliver skabt med fokus på bygherres og brugernes krav/ønsker. Vi agerer som bygherrerådgiver lige fra opsætning af nye altaner til større ombygningsprojekter, hvor vi giver jer den nødvendige rådgivning gennem hele byggeprojektet. Dermed sikrer vi, at I som bygherre aldrig mister overblikket. Det, som vi ligger størst vægt på er, at der sikres et færdigt og velfungerende projekt, både hvad angår økonomi, tid samt kvalitet. Vi fungerer som bygeherrerådgivere for såvel private bygherrer, andels- og ejerforeninger samt offentlige myndigheder. Kontakt os gerne for en gennemgang af jeres projekt samt behov.
Projekteringen er den fase i byggeriet, hvor værdiskabelsen i designet eller den indledende skitseringsfase skal omsættes i praksis og formidles videre til de mange aktører, som spiller en rolle i byggeprocessen. Det handler dermed om at planlægge byggeriet, så alt forløber så gnidningsløst og problemfrit som muligt, ligesom det sikrer, at der ikke opstår overraskelser undervejs i byggefasen. Når skitseforslagets overordnede koncept samt omfang er på plads, udarbejder vi det nødvendige projekt-/ og bilagsmateriale til myndighederne og søger om en byggetilladelse hos kommunen. Derefter udarbejdes et komplet detail- og hovedprojekt, hvor projektet beskrives og tegnes helt ned i detalje, og hvor samtlige parametre for byggesagen specificeres. Gennem projekteringsprocessen og kvalitetssikring af vores arbejde har vi stor fokus på bl.a. konstruktionsløsninger, materialevalg, føringsveje og installationer. Et detail- og udbudsprojekt består typisk af følgende materiale: Fællesbetingelser: Som er de juridiske retningslinjer for projektet med AB 18 / Forbruger som aftalegrundlag, hvor der bl.a. orienteres om entreprisegrænser, ansvarspådragende adfærd, byggeplads, tilsyn, kvalitetssikring, m.m. samt henvisning til gældende normer og regler. Arbejdsbeskrivelser / beskrivende tilbudsliste: Hvor projektets omfang bliver beskrevet i nødvendigt omfang og detalje, og hvor arbejderne opdeles i de forskellige fag og specificeres i forbindelse med udførelse, materialer, udfaldskrav, anvisninger, m.m. Samtlige positioner prissættes af entreprenøren under de enkelte fag i tilbudslisten (nedrivning, tømrerarbejder, murerarbejder, m.m.), stillads-/ og byggepladsomkostninger, pris for variable ydelser, m.m. Derudover evt. forbehold samt alternative priser / løsninger for projektet. Tegningsmateriale: Der udarbejdes det nødvendige digitale tegningsmateriale i diverse målestok og detaljeringsgrad, herunder installationstegninger og knudepunktsdetaljer. Udbudskontrolplan: Som indeholder de kontrolpunkter for de enkelte fag, der kræves dokumenteret ifm. entreprenørens arbejde under byggeforløbet. Udbudsbrev: Hvor de generelle oplysninger for projektet (tidsplan, omfang af projektet, frist for
levering af tilbud, m.m.) specificeres. Bilagsmateriale: Aftalegrundlag - herunder protokol for sikkerhedsstillelse og afleveringsforretning - miljøundersøgelser, dokumentation for eksisterende forhold, m.m. Som byggetekniske rådgivere, har vi i Arkitekturlab en stor og årelang erfaring i projektering af byggesager samt indhentning af byggetilladelser hos kommuner.
I vores daglige arbejde er vi fokuserede på at indtænke bæredygtighed i byggeprojekterne, både under projektering og udførelse. Dette gælder alle typer af byggesager - renovering, ombygning og nybyggeri. For at opnå et bæredygtigt byggeri kræves det, at beslutningsprocesserne har en bred og holistisk tilgang, der indeholder de 3 nedenstående aspekter: Miljømæssig bæredygtighed:
Miljømæssig bæredygtighed handler bl.a. om at minimere forbruget af materialer og energi i en bygnings levetid samt i videst muligt omfang at anvende fornyelige ressourcer og minimere miljø- og klimapåvirkninger. Vi arbejder som udgangspunkt med velafprøvede og gennemtestede løsninger med lang levetid, da dette i langt de fleste tilfælde skaber et miljømæssigt bæredygtigt byggeri og renoveringsprojekt.
Social bæredygtighed: Social bæredygtighed vedrører menneskers sundhed og trivsel. God indretning, gode dagslysforhold, et godt indeklima uden skadelige stoffer og god arkitektur er generelt med til at sikre gode brugeroplevelser og dermed bygninger, der består i længere tid. Vi har stor erfaring med indretning og planløsninger af boliger. Vi inddrager i nødvendigt omfang specialister fra vores netværk i forbindelse med optimering af indeklimaet.
Økonomisk bæredygtighed:
Økonomiske bæredygtigt byggeri og renoveringsprojekt opnås som udgangspunkt bedst ved at tænke i totaløkonomi. Ved ikke at vælge de billigste løsninger på kort sigt, men de løsninger, som set over en længere årrække giver en god balance mellem kvalitet og investering. En lidt højere investering i kvalitet medfører ofte en længere levetid og mindre behov for vedligehold. Når der tænkes langsigtet i forhold til fremtidig drift og vedligeholdelse af en ejendom, bruges der samlet set færre af naturens ressourcer, samtidigt med, at de løbende energiomkostninger og driftsudgifter bliver lavere. Et lavt behov for vedligeholdelse og energi i driftsperioden vil holde det samlede forbrug og dermed miljøbelastningen fra byggeriet nede. Et lavt energiforbrug vil samtidigt øge en ejendoms salgsværdi.